Kao the Kangaroo – Közepesen erős ütések
2023. július 09. írta: -Britpopper-

Kao the Kangaroo – Közepesen erős ütések

A millennium hajnalán sokfajta konzolon lehetett játszani az otthoni számítógépek mellett, és ezek közül sokak számára az egyik legkedvesebb masina a Dreamcast volt. Szuper címeket termelt ki ez az időszak a SEGA gépére, amelyek közül Kao, a sárga kis kenguru kalandját szép emlékként őrzi egy teljes generáció. A karakterről nagyon régóta nem lehetett hallani (az utolsó cím 2005-ben jelent meg), majd két évvel ezelőtt, a játék 20. évfordulóján libbentették fel a fátylat a készülő remake-ről, aminek nagyon sokan megörültek. Most pedig a markunkban tarthatjuk a kész produktumot, ami fizikálisan egy szuper ajándéktárgyakkal megpakolt kiadásként jelent meg, ráadásul lokalizálva.

kao_2.jpg

A sztori Kao családjára fókuszál, mikor is eltűnt apját, és a kutatására indult húgát kell megmentenünk, legalábbis ez lenne az elsődleges cél. Egy rejtélyes, sötét anyag kezdi ellepni erszényesünk környezetét, amit ráadásként fel is kéne számolnunk. Utunk során segítséget kapunk ősi harcművészeteket űző mesterektől (némi Kung Fu Panda áthallás), fegyverünk pedig tulajdon öklünk lesz. A fater bokszkesztyűit felvéve, azok hősünkkel elkezdenek kommunikálni, így kiválasztottként mágikus erőkhöz is hozzáférhetünk. Négy nagyobb biomot bejárva pofozhatjuk át magunkat végső célunkig ebben a klasszikusokat visszaidéző 3D-s platformerben. Az eredeti Kao elég rosszul öregedett, ha bárki rákeres, megmosolyogtató képeket találhat a neten.

kao_1.jpg

Ellenben az új játék egy modern, mesés színvilággal felturbózva tár elénk egy rajzfilmes környezetet. A legutóbbi Crash Bandicootot lehetne felhozni példának, hiszen leginkább arra hasonlít. A nagyobb bejárható területekről nyílnak az egyes pályák, ahol a továbbjutáshoz nélkülözhetetlen tárgyakat fogjuk gyűjtögetni. Szerencsére ezek az orrunk előtt lesznek, nem úgy, mint az eldugott KAO betűk, információs tekercsek, és kincsesládák. Keresgélni akkor érdemes, ha szeretnénk olvasgatni a játék világáról, szereplőiről, meg persze ellenfeleiről. Mivel magyar nyelvű az egész, így a fiatalabb korosztály is elmélyülhet benne, ugyanakkor elég könnyű leesni és bukni pár perc haladási eredményt – bár hamar lehet alkalmazkodni, így ez maximum az első órában lesz zavaró.

kao_3.jpg

Kifejezetten gyorsan lehet haladni a 15-30 perces szinteken (az idő merőben függ a keresgélési szándékunktól), így egy laza hétvége alatt végezni is tudunk az alkotással. Az átlagostól egy kenguru-szőrszálnyival jobb címről beszélünk, a kezelés és a látvány kellemes, viszont a játékmenet nem túl jutalmazó vagy eredeti. Főhősünk repertoárja nem változik később, és nincsenek feloldható képességek sem. Néhány speciális ütést leszámítva – amikkel platformokat mozgathatunk, vagy akadályokat égethetünk el – nem fogunk fejlődni semmit. Arany tallérokat felhalmozva ruha-költeményeket vehetünk, ami picit színesíti a játékot, de ennyiben ki is merül a változatosság. Láttunk már mindent korábban, néhány zene pedig erősen emlékeztet egy másik ugrabugrálós szoftverre. Mindenesetre forró nyári napokon el lehet lenni a Kao the Kangaroo-val, de egy sokkal egyedibb alkotás is lehetett volna belőle – talán majd a folytatásban mindez valóra válik.

A bejegyzés trackback címe:

https://gemblokk.blog.hu/api/trackback/id/tr9518152996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása